Спеціальні потреби

Немає ознак, що Путін прийняв рішення використати зброю масового ураження чи ядерну зброю в Україні - Кірбі


Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. REUTERS/Evelyn Hockstein
Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі. REUTERS/Evelyn Hockstein

США не бачать ознак переміщень тактичної ядерної зброї РФ чи готовності використати ядерну зброю чи зброю масового ураження в Україні. Так заяву президента Росії Путіна про розміщення російської ядерної зброї в Білорусі прокоментував координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі в понеділок.

"Ми продовжуємо стежити за цим дуже, дуже пильно. І все ж ми не побачили нічого, що змусило б змінити нашу стратегічну позицію стримування", - додав він журналістам.

Раніше НАТО назвало ядерну риторику Москви "небезпечною та безвідповідальною", але там також додали, що "не помітили жодних змін у ядерній позиції Росії.

При цьому в Литві плани Кремля назвали "відчайдушним намаганням Путіна та Лукашенка створити ще одну хвилю дестабілізації в Європі" і закликали ЄС ввести нові санкції, а НАТО - зміцнити оборону східного флангу. А верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про готовність "відповісти" на дії Москви "подальшими санкціями".

Як раніше повідомляв Голос Америки, експерти вказали на те, що слова Путіна пролунали через 4 дні після спільної заяви із лідером Китаю Сі Цзіньпіном про недопустимість розміщення ядерної зброї на території третіх країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG