Спеціальні потреби

Витрати на подолання пандемії не вплинуть на військову допомогу США Україні, – конгресмен-республіканець


Витрати на подолання пандемії не вплинуть на військову допомогу США Україні, – Адам Кінзінгер. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Витрати на подолання пандемії не вплинуть на військову допомогу США Україні, – Адам Кінзінгер. Відео

Незважаючи на величезні витрати на боротьбу із пандемією COVID-19, США залишатимуться активними на світовій арені. Про це сказав в інтерв’ю Грузинській службі Голосу Америки конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер.

«Я не очікую, що це вплине на військову допомогу Україні. Ми залишатимемося залученими у справи світу. Насправді я особисто вважаю, що ми маємо бути навіть більш залученими у міжнародні справи, щоб не дозволити Китаю та Росії скористатися цією пандемією», - сказав конгресмен-республіканець за допомогою відеозв’язку.

На його думку, військова допомога може бути навіть збільшена.

Також він не виключає можливості запровадження додаткових санкцій проти російських інтересів у добудові газогону “Північний потік 2”. Санкції проти компаній, залучених до будівництва “Північного потоку 2", передбачено в законі про Оборонний бюджет США, підписаному президентом США Дональдом Трампом 20 грудня. Наразі Державний департамент спільно з Міністерством фінансів, згідно із законом, мають представити профільним комітетам Конгресу другу доповідь щодо виконання цих санкційних вимог.

будівництво "Північого потоку -2" в 2018-му р.
будівництво "Північого потоку -2" в 2018-му р.

Кінзінгер сказав, що поки що доповіді він не бачив, але «додаткові санкції однозначно можливі».

«Я пишаюся тим, що ми прийняли закон, який запроваджує санкції на судна, щоб зупинити “Північний потік – 2”. Росіяни хизувалися, що вони його добудуть. Але нам ще багато робити залишається. І ми цим займаємося. Ми віддані тому, щоб не дозволити зробити Європу навіть більш залежною від російської енергії», - сказав він.

Під санкції США потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, і громадяни, що мають відношення до роботи цих суден.

Раніше міністр енергетики США Ден Бруєтт заявляв, що Росія не зможе власними силами добудувати "Північний потік 2" і що затримка будівництва буде тривалою.

"Затримка буде дуже тривалою, адже Росія не має технології, - сказав він в інтерв’ю Блумберг на Мюнхенській конференції. – Якщо вони розроблять її, тоді побачимо як вони вчинять. Однак, не думаю, що це буде так легко, як вони заявляли, що це майже зроблено і ми це завершимо".

Через загрозу запровадження санкцій, швейцарська компанія Allseas, що прокладала трубопровід "Північний потік 2" в Балтійському морі, в грудні призупинила роботу над проектом.

В кінці січня 2020-го року у Газпромі заявили, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" буде завершено російською стороною і на початку травня російське судно-трубоукладач "Академік Черський" прибуло в німецький порт Мукран в Балтійському морі.

Але, повідомляють російські ЗМІ, «Газпром» не може знайти компанію, яка застрахує дооснащення трубоукладача. Проектна компанія Nord Stream 2 AG раніше заявляла, що їм залишилося укласти 6% труб.

Дивіться також: Російське судно прибуло в Балтійське море для завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" – Reuters

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG