Спеціальні потреби

Українці можуть звільнити Херсон - глава Пентагону


Військовики ЗСУ використовують систему BM21 Град на кордоні Харківщини й Луганщини, 3 листопада 2022. REUTERS/Vitalii Hnidyi
Військовики ЗСУ використовують систему BM21 Град на кордоні Харківщини й Луганщини, 3 листопада 2022. REUTERS/Vitalii Hnidyi

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що він вірить у здатність ЗСУ повернути під свій контроль Херсон та західний берег Дніпра.

"Чи можуть українці повернути територію, що залишилася на західному березі Дніпра та в Херсоні? Я точно вважаю, що вони здатні це зробити. І найважливіше – українці вважають, що вони на це здатні, - сказав Остін на брифінгу в Пентагоні, відповідаючи на запитання журналістів. - Ми бачили, як вони застосували дуже методичні, але ефективні зусилля, щоб повернути свою суверенну територію".

"Думаю, ви побачите, як вони продовжуватимуть наступати, поки не повернуть територію на західному березі річки. Тому, відповідаючи на ваше запитання, - так, я вважаю, що у них є така спроможність", - додав глава Пентагону.

Напередодні голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що Збройні сили України вже звільнили від російських військ близько 13 відсотків окупованих територій Херсонщини.

Водночас, українські посадовці кажуть, що російські сили прибрали блокпости і зняли російський прапор із будівлі ОДА в Херсоні, щоб створити ілюзію виходу, пише "Радіо Свобода". Це може бути "прояв провокації" російських сил "для того, щоб створити враження, що населені пункти залишені, що входження до них безпечне". За словами начальниці Херсонської міської військової адміністрації Галини Лугової, російські військові готуються до бою з українськими силами в місті і "без бою просто так Херсон не здадуть".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG