Спеціальні потреби

Візит Карзая до Індії посилює напруження у стосунках з Пакистаном


Президент Афганістану Гамід Карзай і прем’єр-міністр Індії Манмоган Сінг
Президент Афганістану Гамід Карзай і прем’єр-міністр Індії Манмоган Сінг

Президент Афганістану Гамід Карзай перебуває в Індії з дводенним візитом, покликаним сприяти зміцненню співробітництва країн у сферах економіки та безпеки.

Президент Карзай та прем`єр-міністр Індії Манмоган Сінг проведуть зустріч у Нью-Делі у вівторок ввечері. Передбачається, що будуть підписані економічні угоди, а також зобов`язання Індії збільшити тренування афганських сил безпеки.

Поїздка Карзая до Індії, політичного ворога Пакистану, напружує стосунки між Пакистаном та Афганістаном. Вона відбувається після того, як обидві країни – Індія та Афганістан – звинуватили Пакистан у роздмухуванні безпорядків в Афганістані.

У понеділок Карзай заявив, що Пакистан грає у «подвійну гру», підтримуючи зв`язки з терористами. Представники афганської розвідки повідомили, що вони мають докази того, що нещодавне вбивство колишнього президента Афганістана Бургануддіна Раббані планувалося в Пакистані.

Також Індія звинуватила Пакистан в організації атак на індійські об’єкти в Афганістані, включно з вибухами в посольстві Індії в 2008-му та 2009-му роках.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG