Спеціальні потреби

МЗС Італії: Муаммар Каддафі можливо поранений


Муаммар Каддафі можливо зазнав поранень у результаті одного з авіаударів сил НАТО
Муаммар Каддафі можливо зазнав поранень у результаті одного з авіаударів сил НАТО

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що його відомство отримало інформацію про те, що лівійський лідер Муаммар Каддафі можливо зазнав поранень у результаті одного з авіаударів сил НАТО і залишив Тріполі. Речник уряду Лівії не підтвердив цю інформацію, назвавши її «нонсенсом».

Тріполі вже тривалий час перебуває під обстрілом сил НАТО. Командування Альянсу відкидає твердження про те, що метою атак є фізичне знищення Каддафі. Втім кілька останніх авіаударів були проведенні поблизу укріплення, де, як вважається, переховувався Каддафі.

Тим часом прокурор Міжнародного Кримінального Суду Луїс Морено-Окампо заявив, що наступного тижня проситиме суд видати ордери на арешт трьох лівійських посадовців, за звинуваченнями у вбивствах та переслідуваннях цивільного населення. Хоч прокурор не оприлюднив імена, вважається що ім’я Муаммара Каддафі також буде у цьому списку. За даними Морено-Окампо, слідчі зібрали багато переконливих доказів того, що майбутні обвинувачені здійснювали широкі та систематичні атаки проти цивільного населення Лівії. У ході слідства було опитано понад 50 людей у 11-ти країнах, переглянуто сотні відео та фотосвідчень, які доводять масштаб злочинів лівійських посадовців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG