Спеціальні потреби

Стів Джобс залишив посаду керівника Apple


Виконавчий директор компанії Apple Стів Джобс оголосив про свою відставку. Людину, яка уособлювала креативну силу, та рухала компанію уперед протягом десятків років, часто називають сучасним Томасом Едісоном.

Джобс – людина не публічна, він рідко дає інтерв’ю, а радше зосереджується на розробці нових продуктів, які говорять за нього.

У 2007 році, перед виходом на ринок першого ай-фона, він зробив виняток і поспілкувався з журналістами. На питання, чи боїться він конкуренції, Джобс відповів так:

«Ви знаєте, ми про це навіть не хвилюємось. Ми просто намагаємось створювати продукти, які ми вважаємо будуть подобатися людям і які їм потрібні. Іноді нам це вдається, іноді ми помиляємось. Хоча, я думаю, ця новинка буде бомбою».

Відхід Джобса від справ можна було передбачити. Вже довгий час він бореться з рідкісним видом раку печінки. Від початку цього року він був на лікарняному після того, як йому було зроблено трансплантацію печінки.

У своєму листі Раді директорів Apple він написав:

«Я завжди говорив, якщо прийде день, коли я не зможу виконувати свої обов’язки виконавчого директора, я відразу вас повідомлю. Нажаль, цей день настав».

Наступником Джобса стане Тім Кук, який вже мав нагоду показати свою спроможність керувати компанією, коли заступав Джобса під час його «лікарняної відпустки».

Чимало фахівців погоджуються, Кук – талановитий керівник, втім до Джобса йому далеко. Кука вважають більш традиційним управлінцем, який легко знаходить спільну мову з фінансистами на Вол-Стріт.

Популярність Джобса серед працівників Apple сягала 97 відсотків, а це робить його третім найбільш популярним керівником у світі, після засновників мережі Фейсбук та пошукової системи Ґугл.

Хоч Стів Джобс звільняє посаду виконавчого директора він залишатиметься головою ради директорів компанії Еппл і матиме влив на її подальший розвиток.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG