Спеціальні потреби

Вхід до зони навколо АЕС Фукусіма буде заборонений


Поліцейський контрольно-пропускний пункт у префектурі Фукусіма
Поліцейський контрольно-пропускний пункт у префектурі Фукусіма

У Японії повідомлено про перші офіційні заходи, метою яких буде запобігти прибуттю до 20-кілометрової зони навколо пошкодженої атомної електростанції Фукусіма.

Головний секретар Кабінету міністрів Юкіо Едано заявив у четвер, що ці кроки, які включають штрафи до суми 1200 доларів, необхідні для захисту життя і безпеки приблизно 70 000 жителів району. Дехто із них повертається до своїх домів, нехтуючи попередженням.

Едано сказав, що буде домовленість, щоб один член кожної родини із зони відчуження міг на короткий час відвідати помешкання, щоб забрати цінні і вартісні речі.

Однак дехто з евакуйованих не бажає чекати. Як повідомило інформаційне агентство Ассошіейтед Пресс, ряд колишніх мешканців, дехто в масках на лиці, інші в захисному одязі, поверталися до своїх помешкань у четвер пополудні, перед тим, як опівночі стане чинним новий закон.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG