Спеціальні потреби

На АЕС Фукусіма зареєстровано дуже високий рівень радіації


Робот дистанційного курування перевіряє рівень радіації на АЕС Фукусіма
Робот дистанційного курування перевіряє рівень радіації на АЕС Фукусіма

Японські ядерні експерти кажуть, що нові вимірювання рівня радіації в середині будинків реакторів на АЕС Фукусіма вказують «суворі» умови, які унеможливлять ремонтним бригадам ввійти до будинків на довший час.

Офіційні особи зробили заяву про це після того, як роботи увійшли до будинків, у яких розташовані перший і третій реактори та записали рівень радіації. Згідно з даними, робітники отримали б максимальну дозу радіації за чотири з половиною години. Представники TEPCO, якій належить Фукусіма, заявили, що вони вивчать отримані в неділю дані, щоб встановити, який вид робіт можна буде виконати в середині електростанції. Компанія TEPCO заявила, що дані не матимуть впливу на плани безпечного закриття всіх шести реакторів електростанції протягом наступних шести-дев’яти місяців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG