Спеціальні потреби

Ситуація на АЕС Фукусіма стабілізується


АЕС Фукусіма
АЕС Фукусіма

Прем’єр-міністр Японії Наото Кан заявив, що ситуація на пошкодженій АЕС Фукусіма стабілізується, незважаючи на те, що його уряд підняв рівень кризи на міжнародній шкалі. Кан зробив таке запевнення у телевізійній промові у вівторок, через кілька годин після того, як уряд вирішив, що аварія досягла сьомої позначки на міжнародній шкалі, встановленій Міжнародним агентством з атомної енергії. Це означає, що інцидент на Фукусімі досягає рівня катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Тимчасом ряд додаткових поштовхів землі перешкоджає ремонтних роботам на АЕС Фукусіма. Поштовх силою в 6.0 балів у вівторок уже вдруге за стільки ж днів змусив робітників залишити електростанцію. Керівники електростанції кажуть, що поки що не було ознак нових пошкоджень від додаткового поштовху землі, що стався після землетрусу в понеділок, сила якого сягала 6.2 бала за шкалою Ріхтера.

Офіційні особи підняли рівень із п’ятої на сьому позначку на міжнародній шкалі, вказуючи на серйозність аварії на АЕС Фукусіма з наслідками на здоров’я населення і навколишнє середовище. Проте вони підкреслили, що витік радіації з часу землетрусу і цунамі, які 11 березня знищили охолоджувальну систему електростанції, сягає лише 10% того, який стався в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG