Спеціальні потреби

Робітники намагаються запобігти вибуху реактора на АЕС Фукусіма


До одного з реакторів на пошкодженій атомній електростанції Фукусіма робітники подають азот, щоб запобігти вибуху надто гарячих паливних стержнів. Нова криза на електростанції виникла вже після того, як технікам врешті вдалося зупинити витік з електростанції забрудненої радіоактивністю води, що різко збільшило рівень радіації у навколишніх водах океану.

Головний секретар Кабінету міністрів Юкіо Едано заявив, що витік води зупинився в середу перед 6:00 годиною за місцевим часом. До того часу зразки води в районі електростанції показували рівень радіації, який у 7.5 мільйонів разів перевищував дозволений ліміт.

Проте Едано заявив, що надто рано казати з усією певністю, що проблему полагоджено. Тепер представники енергетичної компанії, якій належить АЕС Фукусіма, намагаються встановити, чи з інших місць електростанції не витікає забруднена радіоактивністю вода.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG