Спеціальні потреби

Японія вдається до відчайдушних зусиль на пошкодженій АЕС


Пошкоджена атомна електростанція
Пошкоджена атомна електростанція

За допомогою спеціальних установок японські військові закачують воду до пошкоджених землетрусом ядерних реакторів у намаганні охолодити розігріті до небезпечної температури ядерні паливні елементи. Часу для цього залишилося дуже мало.

У четвер вранці органи влади намагалися залити реактори водою з вертольотів, хоча раніше відмовилися від цього плану з приводу високого рівня радіації, небезпечного для пілотів вертольотів.

Міністр оборони Японії Тосімі Кітазава заявив, що уряд вирішив, «що довше не може відстрочувати цього завдання». Однак на телевізійних відеозаписах було видно, що більшість води не досягає наміченої цілі з приводу вітру, і зусилля припинено після чотирьох спроб.

Високий рівень радіації в районі електростанції, яка розташована за 240 кілометрів від Токіо, унеможливлює робітникам перебувати на ній більше кількох хвилин, і початкові вимірювання рівня радіації вказують, що постачання води за допомогою вертольотів не мало великого впливу на ситуацію.

Офіційні особи сказали в четвер, що вони розраховують на те, що незабаром їм вдасться відновити постачання електрики до АЕС і вони зможуть застосувати ефективніші насоси для постачання води, щоб охолодити розігріті паливні елементи реакторів пошкодженої електростанції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG