Спеціальні потреби

Ускладнюється ситуація на японській АЕС


Пошкоджені реактори японської електростанції
Пошкоджені реактори японської електростанції

Ситуація на японській атомній електростанції, пошкодженій у результаті землетрусу і цунамі, ускладнюється. Значні викиди радіації в середу змусили органи влади тимчасово евакуювати з електростанції останніх техніків.

Всенаціональне телебачення демонструвало картини, як вертольоти готувалися скинути воду на пошкоджений реактор енергоблоку номер три, щоб знизити температуру і запобігти плавленню ядерного палива в реакторі.

Однак, за повідомленням, японські збройні відмовилися від цього плану, коли один з вертольотів здійснив політ над електростанцією для перевірки рівня радіації. Високопоставлений представник уряду заявив, що робляться нові заходи, щоб до пошкодженого реактора подавати прісну воду.

У середу вранці японці побачили у телевізорах фотознімки нової пожежі на реакторі номер чотири. У вівторок цей реактор викинув радіоактивну хмару, яку можна було виявити навіть у Токіо, розташованому за 240 кілометрів на південь. Нова пожежа вщухла через 30 хвилин. Замість неї над третім реактором у небо піднялася біла хмара.

На прес-конференції в Токіо, представник уряду заявив, що ця хмара правдоподібно була парою, що втекла із пошкодженої захисної структури, у якій знаходиться ядерний реактор.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG