Спеціальні потреби

Демонтаж японської АЕС Фукусіма може забрати ще 30 років


АЕС Фукусіма
АЕС Фукусіма

У документі японської Комісії з атомної енергії, який оприлюднено в п’ятницю, рекомендується, щоб робітники розпочали процес усування сплавлених ядерних елементів з пошкоджених реакторів АЕС Фукусіма протягом наступних десяти років. Однак також додано, що закінчення процесу, за всіма ознаками, забере тридцять років.

АЕС Фукусіма була пошкоджена у березні з приводу землетрусу і цунамі, які завдали нищівного удару північно-східному узбережжю Японії. В результаті катастрофи загибло або пропало безвісти 20 тисяч людей.

Офіційні особи поки що не кажуть, що витік радіації з реакторів був причиною смерті будь-кого, але з 20-кілометрової зони відчуження навколо електростанції евакуйовано десятки тисяч людей.

На основі помірів у всьому світі дослідники із Сполучених Штатів та Європи дійшли висновку, що катастрофа спричинила витік удвічі більшої кількості радіації, ніж раніше вважалося.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG