Спеціальні потреби

У Японії буде закрито атомну електростанцію Хамаока


Прем’єр-міністр Японії Наото Кан повідомляє про закриття АЕС Хамаока
Прем’єр-міністр Японії Наото Кан повідомляє про закриття АЕС Хамаока

Прем’єр-міністр Японії Наото Кан доручив закрити атомну електростанцію з приводу її розташування неподалік великого сейсмічного розлому. Повідомлення про це надійшло через майже два місяці після того, як потужний землетрус і цунамі пошкодили АЕС Фукусіма, що на північний схід від Токіо, і спричинили серйозну ядерну кризу.

Прем’єр-міністр Кан заявив, що він доручив закрити реактори електростанції Хамаока «з приводу занепокоєння щодо громадської безпеки». АЕС Хамаока знаходиться за 200 кілометрів на південний захід від Токіо. Урядові науковці кажуть, що є велика можливість, що протягом наступних 30 років у тому районі може статися землетрус силою у вісім балів за шкалою Ріхтера.

Кан заявив, що уряд вдасться до заходів для запевнення, що закриття АЕС Хамаока не спричинить більшої нестачі електроенергії в регіоні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG