Спеціальні потреби

Алласан Уаттара закликав до закінчення конфлікту в Кот-д’Івуарі


Президент Кот-д’Івуару Алласан Уаттара промовляє до народу
Президент Кот-д’Івуару Алласан Уаттара промовляє до народу

Президент Кот-д’Івуару Алласан Уаттара закликав усіх бойовиків, щоб тепер, після арешту лідера Лорана Ґбаґбо, вони склали зброю. У промові до народу в понеділок ввечері Уаттара закликав до миру в країні, де протягом чотиримісячного післявиборчого насильства сотні людей загинули і до мільйона були змушені залишити свої домівки.

Бюро верховного комісара ООН повідомило, що в результаті збройних сутичок у західному районі Кот-д’Івуару загинуло щонайменше 536 людей.

Уаттара повідомив, що Ґбаґбо, його дружина Сімон та інші близькі співробітники перебувають під арештом, але до них ставитимуться відповідно та що вони будуть віддані під суд.

Президент Уаттара, якому 69 років, також обіцяв створити комісію правди і примирення та притягнути до відповідальності осіб, які порушували права людини і вчинили інші злочини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG