Спеціальні потреби

Сили Уаттари оточили резиденцію лідера Кот-д’Івуару


Сили визнаного світовою громадськістю президента Кот-д’Івуару Аласана Уаттари оточили резиденцію дотеперішнього лідера країни після спорадичних сутичок між обома сторонами протягом ночі.

Облога продовжується після того, як війська Уаттари атакували сховище Ґбаґбо, але пізніше припинили наступ, коли натрапили на рішучий опір.

У четвер французькі вертольоти евакуювали японського посла в Кот-д’Іварі, якого резиденція опинилася у перехресному вогні між силами суперницьких президентів.

Міністр закордонних справ Франції Ален Жуппе заявив, що також Ізраїль попросив його країну допомогти в евакуації ізраїльських дипломатів з Кот-д’Івуару.

Сили Уаттари провели наступ на резиденцію Ґбаґбо в середу після того, як він відмовився визнати, що зазнав поразки на президентських виборах і здатися.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG