Спеціальні потреби

Політичне насильство в Кот-д’Івуарі поширюється на політичну столицю


Наслідки сутичок між «президентами» Кот-д’Івуару
Наслідки сутичок між «президентами» Кот-д’Івуару

Післявиборча хвиля насильства в Кот-д’Івуарі поширилася на політичну столицю країни місто Ямуссукро, де сили безпеки, віддані чинному президенту Лорану Ґвагбо, мали сутички з протестувальниками, які підтримують його суперника Алласана Уаттара.

Очевидці повідомили, що в п’ятницю вранці в місті було чути постріли з вогнепальної зброї. Спорадичні сутички продовжувались протягом кількох годин. Поки що не було повідомлень про кількість жертв.

Сутички в Абіджані зосереджувались у районі Абобо, населення якого підтримує Уаттара. Його прихильники вже кілька днів причетні до збройних сутичок з прихильниками Ґвагбо.

У п’ятницю сотні мешканців столиці втекли до Абобо, щоб уникнути насильства.

У четвер збройні сутички поширились на західний район країни, неподалік кордону з Ліберією і Гвінеєю.

Повстанці угруповання Нові сили , які у 2002 році намагалися усунути від влади Ґбагбо і тепер підтримують Уаттара, кажуть , що у битві вони убили 80 солдатів, що підтримують Ґбагбо. Ця кількість убитих не підтверджена повідомленнями з незалежних джерел.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG