Спеціальні потреби

Прем’єр-міністр Кенії продовжить посередницькі заходи в Кот д’Івуарі


Миротворець ООН у Кот д’Івуарі
Миротворець ООН у Кот д’Івуарі

Прем’єр-міністр Кенії Райла Одінга, згідно з передбаченнями, незабаром повернеться до Кот д’Івуару, щоб посередничати у досягненні угоди між нинішнім лідером Лораном Ґбагбо і визнаним Організацією Об’єднаних Націй переможцем президентських виборів Алассаном Уаттарою.

Офіційні особи кажуть, що Одінга, який служить одним з посередників Африканського Союзу в тій країні, ще цього тижня відбуде до Абіджана. Подробиць не подано.

У понеділок представник Кот д’Івуару при ООН Юссуфу Бамба заявив, що Уаттара, якого міжнародна громадськість вважає переможцем президентських виборів, що відбулися в листопаді, створить уряд національної єдності, до складу якого ввійдуть також члени партії Лорана Ґбагбо. Однак для того потрібно, щоб Ґбагбо насамперед подав у відставку.

Бамба сказав британському телебаченню, що в партії Ґбагбо є компетентні особи і що Уаттара готовий співпрацювати з ними «у рамках широкого кабінету».

Пропозиція Уаттари щодо уряду національної єдності надійшла в час, коли збільшується тиск на Ґбагбо, щоб він відмовився від влади і припинив протистояння, яке викликало насильство, в результаті якого вже загинуло понад 200 людей і виникла загроза відновлення громадянської війни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG