Спеціальні потреби

Ізраїль звільнив палестинських в’язнів в обмін на свого солдата


Ґілад Шаліт вийшов на волю
Ґілад Шаліт вийшов на волю

Сьогодні у рамках історичного обміну полоненими випущено на волю одного ізраїльського солдата та понад 400 ув’язнених палестинців.

Ізраїль та палестинське угруповання Гамас обміняли захопленого ізраїльського солдата Ґілада Шаліта на 477 палестинських в’язнів, серед яких є українка Ірина Поліщук Сарагме.

За повідомленням речника МЗС України Олександа Дикусарова, у 2002 році Ірину Поліщук, або ж Ірину Сарагме, було засуджено ізраїльським судом як громадянку Палестини.

Шаліт, якому тепер 25 років, був викрадений бойовиками Гамасу у 2006 році і перебував у полоні.

Протягом років, між Ізраїлем та Гамасом велися переговори про обмін Шаліта на палестинців, які перебувають в ізраїльських в’язницях. За посередництва Єгипту було досягнуто угоду про обмін Шаліта на 1027 палестинців. Таким чином, сьогодні вийшли на волю 477 палестинців, і ще 550 ув'язнених будуть звільнені протягом наступних двох місяців.

У понеділок Верховний суд Ізраїлю відхилив позови ізраїльтян, які опротестовували угоду з угрупованням Гамас. Зі скаргами до суду звернулися сім’ї жертв атак, організованих в Ізраїлі палестинськими бойовиками.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG