Спеціальні потреби

Призначено комісію для розслідування нападу на корабель у секторі Газа


Організація Об’єднаних Націй призначила загін експертів для розслідування смертоносного рейду Ізраїлю на три кораблі, що направлялись в сектор Газа з гуманітарним вантажем.

Рада з прав людини ООН повідомила, що призначена комісія буде розслідувати можливе порушення міжнародного закону.

Під час цього рейду ізраїльські солдати вбили 9 пропалестинських активістів – вісім з яких були турками, а дев’ятий американцем турецького походження. Ці активісти були частиною команди корабля, який намагався прорвати ізраїльську блокаду в Газі, щоб доставити допомогу безпосередньо палестинцям.

Представник Ради з прав людини ООН запевнив, що комісія намагатиметься з’ясувати всі обставини події цього дня та їх законність.

У червні Рада схвалила резолюцію з осудом «обурливого нападу», як це вона назвала, ізраїльських сил на активістів допомогового корабля і пообіцяла ще тоді провести розслідування цього інциденту.

Ізраїль у відповідь на це заявив, що на ізраїльтян напали, коли вони піднялись на судно і що вони були змушені вдатись до відплатних дій.

Втім Ізраїль також повідомив про намір повернути Туреччині три приналежні їй кораблі, захоплені під час інциденту у травні і остеріг, що два кораблі, які споряджаються в Лівані і направляються до сектора Газа, не будуть допущені на палестинську територію, що є під контролем Гамасу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG