Спеціальні потреби

Королева Єлизавета прибула в Ірландію


Президент Ірландії Мері Макаліс вітає королеву Єлизавету з прибуттям до Дубліна.
Президент Ірландії Мері Макаліс вітає королеву Єлизавету з прибуттям до Дубліна.

Королева Великобританії Єлизавета ІІ прибула з чотириденним візитом до республіки Ірландія. Це перший візит до країни британського монарха з часу проголошення Ірландією незалежності у 1916 році.

Королеву Єлизавету та її чоловіка принца Філіпа привітали в аеропорту Дубліна всіма почестями, пов’язаними з державним візитом.

За кілька годин до їхнього прибуття, армія та поліція Ірландії знешкодили вибуховий пристрій, який виявили у багажному відділенні автобуса, що знаходився за приблизно 25 кілометрів від Дубліна. Ще один підозрілий пристрій, знайдений на трамвайній зупинці, виявився муляжем бомби.

Для охорони британського монарха розгорнено до 8 тисяч поліцейських.

Королева Єлизавета вже провела зустріч з президентом Ірландії Мері Макаліс. Відтак, монарх відвідала меморіал «Сад пам’яті», яким вшановується ірландців, загиблих під час війни.

Макаліс назвала історичний візит королеви надзвичайним моментом в ірландській історії та ознакою успіху мирного процесу, яким покінчено з насиллям у Північній Ірландії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG