Спеціальні потреби

Внаслідок бунту в іракській в’язниці загинуло 17 людей


Внаслідок бунту в іракській в’язниці загинуло 17 людей
Внаслідок бунту в іракській в’язниці загинуло 17 людей

За повідомленням іракських властей, терорист, обвинувачений у плануванні торішньої атаки на церкву у Багдаді, у неділю вчинив тюремний бунт, внаслідок якого він, та 16 інших людей, загинули.

У повідомленнях зазначається, що Хутайфа аль-Баттаві вихопив зброю в охоронця, вбив його і відтак звільнив в’язнів у тюремному комплексі Міністерства внутрішніх справ Іраку у Багдаді. При спробі втекти, охоронці тюрми застрелили його.

Внаслідок стрілянини загинуло щонайменше 10 інших в’язнів і шість поліцейських, включно з керівником боротьби з тероризмом у східному Багдаді Мохаммедом Салехом.

Звільненим в’язням вдалося заволодіти зброєю охоронців комплексу, ввійти в кабінет Салеха та застрелити його. Згодом, охоронці взяли контроль над тюрмою, застреливши в’язнів, які намагалися втекти.

Аль-Баттаві був членом Аль-Кайди, якого звинувачено у змові вчинити атаку 31 жовтня на церкву у Багдаді. У нападі загинуло 46 молільників та 7 охоронців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG