Спеціальні потреби

В серпні в Іраку не загинув жоден американський військовий


В серпні в Іраку не загинув жоден американський військовий
В серпні в Іраку не загинув жоден американський військовий

Вперше від початку очолюваного США вторгнення в Ірак протягом місяця не загинув жоден американський військовий.

Червень, натомість, приніс американським військам найбільші втрати за два роки. В перший місяць літа в Іраку загинули 15 військовослужбовців, 14-ть з них були вбиті.

Незалежний сайт icasualties.org стверджує, що загальна кількість американських військових, які загинули в Іраку від початку військової операції у 2003-му році складає на сьогоднішній день 4,474.

Після середини 2009-го року, кількість загиблих щомісяця вже вимірялась однозначним числом, втім щомісяця до серпня 2011-го року принаймні один солдат гинув в бою.

Тим часом бойові дії забирають життя багатьох іракців. Французька агенція новин каже, що оприлюднені у четвер урядом Іраку дані свідчать, що в серпні життя втратили 239 осіб. 155 з них були цивільними, решта входили до сил безпеки. В липні ця цифра складала 259 осіб.

В Іраку лишається менше 50 тисяч американських військових. Їх всіх має бути виведено до кінця цього року. Втім нині США та уряд Іраку обговорюють можливість збереження частини американського контингенту в Іраку для підготовки національних сил безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG