Спеціальні потреби

В Іраку видано ордер на арешт віце-президента країни


Віце-президент Іраку Тарік аль-Гашемі, якого звинувачують у тероризмі, виступає на прес-конференції в Багдаді
Віце-президент Іраку Тарік аль-Гашемі, якого звинувачують у тероризмі, виступає на прес-конференції в Багдаді

Очолений мусульманами-шиїтами уряд Іраку видав ордер на арешт віце-президента Таріка аль-Гашемі, який є сунітом. Цей крок розглядається як ще один доказ поглиблення політичної кризи в час виведення американських військ з Іраку.

Представник Міністерства внутрішніх справ Іраку заявив, що аль-Гашемі звинувачується в тероризмі. Звинувачення основане на тому, що названо визнанням трьох його особистих охоронців, які заявили, що вони заклали вибухівку з метою атакувати урядових осіб і службовців органів безпеки.

Проте помічник аль-Гашемі, який визнав, що згадані три особи дійсно працювали на віце-президента, заперечив звинувачення в тероризмі.

Згідно з повідомленнями, аль-Гашемі перебуває в північному регіоні Іраку для розмов з курдськими офіційними особами. Поки що не було можливості довідатися про його реакцію.

Адміністрація президента Обами висловила занепокоєння з приводу розвитку подій і закликала всі сторони докласти зусиль для врегулювання відмінностей мирним способом шляхом діалогу, відповідно до принципу верховенства права».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG