Спеціальні потреби

Байден: виведення військ США означатиме новий етап у відносинах з Іраком


Прес-конференція віце-президента Джозефа Байдена і прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі в Багдаді
Прес-конференція віце-президента Джозефа Байдена і прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі в Багдаді

Віце-президент США Джозеф Байден заявив іракським лідерам у Багдаді, що обидві країни розпочинають іти новим шляхом. Сполучені Штати готуються завершити виведення з Іраку своїх військ до кінця грудня.

Байден зробив таку заяву на зустрічі з іракським прем’єр-міністром Нурі аль-Малікі. Байден підкреслив, що США дотримуються своєї обіцянки, зробленої в угоді з 2008 року з Іраком про виведення американських військ перед кінцем 2011 року. Виведення військ закінчить військову присутність, яка розпочалася з часу вторгнення американських військ в Ірак у 2003 році та повалення режиму колишнього диктатора Саддама Гуссейна.

В Іраку перебуває приблизно 130 тисяч американських військовослужбовців. Віце-президент Байден сказав Нурі аль-Малікі, що закінчення виведення військ є в найкращих інтересах Сполучених Штатів та Іраку і що Ірак відзначить новий етап у відносинах між «двома суверенними країнами».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG