Спеціальні потреби

США ввели нові санкції проти компаній за допомогу в поставці іранських дронів Росії


Архівне фото: уламки іранського дрона в Києві, жовтень 2022 року
Архівне фото: уламки іранського дрона в Києві, жовтень 2022 року

США ввели нові санкції проти більш ніж десяти компаній, осіб та кораблів, які, за звинуваченнями, допомагали Ірану таємно продавати дрони для війни Росії в України та для дій Корпусу вартових ісламської революції (IRGC). Про це Міністерство фінансів США оголосило 25 квітня.

"Міністерство оборони Ірану продовжує дестабілізувати регіон та світ підтримуючи війну Росії в Україні, безпрецедентні атаки на Ізраїль, продовжувати надавати БПЛА та інше небезпечне військове устаткування посіпакам-терористам", - заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Нельсон вказав, що Сполучені Штати координують свої дії з партнерами в Британії та Канаді. Велика Британія та Канада також ввели санкції проти компаній та осіб, залучених до виробництва іранських БПЛА та до іншої діяльності, пов'язаної з військом, повідомили у американському фінансовому відомстві.

Серед компаній, що потрапили від нові санкції - Sahara Thunder, яку в США звинувачують в тому, що вона відіграє ключову роль в розробці, виробництві та продажу тисяч іранських БПЛА, "багато з яких зрештою передаються до Росії для застосуванні у загарбницькій війні проти України", йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Раніше в квітні Міністерство фінансів США у координації з великою Британією оголосило санкції щодо низки осіб та компаній в Ірані як відповідь на нещодавню іранську атаку на Ізраїль. Всі підсанкційні юридичні та фізичні особи, як вважають у США, пов’язані з Корпусом вартових ісламської революції та причетні до виробництва дронів "Шахед", які використовувались для атаки на Ізраїль.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG