Спеціальні потреби

Ахмедінеджад заявив, що Іран не відмовиться від ядерної програми


Президент Махмуд Ахмедінеджад вітає своїх прихильників
Президент Махмуд Ахмедінеджад вітає своїх прихильників

Президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад заявив, що його країна навіть найменшою мірою не відмовиться від своєї ядерної програми. Він зробив таку заяву у відповідь на повідомлення, які викликають побоювання, що Тегеран намагається виготовити ядерну зброю.

Промовляючи в середу на мітингу, який передавався по іранському телебаченню, Ахмедінеджад також відкинув висновки звіту Міжнародного агентства з атомної енергії.

У вівторок МАГАТЕ повідомило, що має достовірну інформацію про те, що Тегеран причетний до діяльності з метою виготовлення ядерної зброї.

У доповіді МАГАТЕ висловлено «серйозне занепокоєння» з приводу інформації, яка вказує на те, що Іран працює над дизайному ядерної зброї, включно з випробуванням її складових частин.

Також у середу Європейський Союз заявив, що звіт МАГАТЕ «серйозно збільшує існуюче занепокоєння» щодо ядерної програми Ірану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG