Спеціальні потреби

МАГАТЕ занепокоєне з приводу ядерної програми Ірану


Iran's Head of Atomic Energy Organization Fereydoun Abbasi attends a news conference during the Ministerial Conference on Nuclear Safety in Vienna, June 21, 2011
Iran's Head of Atomic Energy Organization Fereydoun Abbasi attends a news conference during the Ministerial Conference on Nuclear Safety in Vienna, June 21, 2011

Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що воно «дедалі більш занепокоєне» з приводу того, що Іран у таємниці виготовляє ядерну боєголовку для ракети. Таку оцінку МАГАТЕ дало у звіті, який поширили в п’ятницю засоби масової інформації.

За повідомлення Ассошіейтед Пресс, агентство посилалося на «членські країни», які постачили достовірну і вичерпну інформацію про ядерну діяльність Ірану.

У звіті також сказано, що Іран розпочав встановлювати у підземному сховищі устаткування для збагачення урану.

Організація Об’єднаних Націй і західні країни наклали ряд санкцій на Іран з приводу його відмови припинити збагачення урану, процесу, у кінцевому етапі якого можна отримати уран, що надається для ядерної зброї. Проте Іран твердить, що його ядерна програма мирного призначення.

У понеділок Іран заявив, що не припинить збагачення урану, але що він готовий співпрацювати з МАГАТЕ, якщо це агентство обмежить свої вимоги.

За повідомленням іранського інформаційного агентства ІРНА, іранський посадовець Ферейдун Аббасі заявив, що Тегеран готовий відповісти на деякі нові запитання, що стосуються його ядерної програми, але не відповідатиме на «тисячі запитань».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG