Спеціальні потреби

Ахмадінеджад: засуджених за шпигунство американців буде звільнено


Ахмадінеджад: засуджених за шпигунство американців буде звільнено
Ахмадінеджад: засуджених за шпигунство американців буде звільнено

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад висловив погляд, що двох американців, визнаних винними у шпигунстві, буде звільнено «через кілька днів».

Ахмадінеджад сказав американській кореспондентці телеканалу NBC, що Шейна Бауера та Джоша Фаттала буде випущено на волю з гуманітарних міркувань.

У 2009 році Бауера, Фаттала та американку Сару Шурд було затримано біля ірансько-іракського кордону. Вони заявили, що помилково перетнули кордон під час прогулянки в Іраку і опинилися на іранській території.

Минулого місяця, Бауера та Фаттала було засуджено до восьми років ув’язнення. Шурд було звільнено рік тому під заставу у 500 тисяч доларів, і вона повернулася до США.

Адвокати Бауера та Фаттала кажуть, що затримані зможуть вийти з іранської в‘язниці, якщо за кожного з них заплатять заставу у півмільйона доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG