Спеціальні потреби

Великобританія звинувачує Тегеран у придушенні прав людини в Ірані


Посольство Ірану у Лондоні
Посольство Ірану у Лондоні

З метою ще більше ізолювати фінансовий сектор Ірану, офіційний Лондон звинувачує Тегеран у придушенні прав людини в самому Ірані, і у підтримці придушення прав людини у Сирії.

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ заявив, що Іран допомагає сирійському президентові Башару аль-Асаду розправитися з антиурядовими протестувальниками.

Виступаючи у Брюсселі, де проходить засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, Гейґ вказав на зв’язок між розправою Тегерана над іранською опозицією і кривавим придушенням демонстрантів у Сирії. Він заявив, що Великобританія домагається від ЄС посилення економічних санкцій проти Ірану.

У середу Великобританія повідомила, що висилає з країни всіх іранських дипломатів і. що вона закрила своє посольство в Тегерані у відповідь на напад у вівторок на приміщення британського дипломатичного представництва в Ірані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG