Спеціальні потреби

У Тегерані загинув іранський ядерний науковець


Службовці іранських сил безпеки біля місця вибуху в Тегерані
Службовці іранських сил безпеки біля місця вибуху в Тегерані

Іранські засоби масової інформації повідомили, що від вибуху в Тегерані загинув професор університету, який працював над іранською ядерною програмою. Агентство Фарс заявило, що хтось на мотоциклі підклав вибухівку під автомобіль професора Мустафи Ахмаді Рошана. Іранські офіційні особи звинуватили у відіальності ізраїльтян.

У повідомленні сказано, що від вибуху, який стався в середу в північному районі столиці, поранення отримало також двоє інших людей.

За повідомленням агентства Фарс, Рошан був керівником департаменту на ядерному об’єкті в Натанзі. На цьому наземному об’єкті Іран збагачує уран до відносно низького рівня.

У вівторок іранські офіційні особи підтвердили, що розпочато збагачення урану на новому підземному комплексі. Дипломати, пов’язані з МАГАТЕ, заявили, що це відбувається до набагато вищого рівня.

Протягом останніх кількох років у результаті атак убито і поранено кількох іранських ядерних науковців. У відповідальності за ці атаки іранські офіційні особи звинуватили Центральне розвідувальне управління США та ізраїльську розвідувальну службу Моссад.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG