Спеціальні потреби

Іран звинувачує Захід у втручанні в його внутрішні справи


Президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад
Президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад

Іран звинувачує Великобританію та США у втручанні в його внутрішні справи. Так офіційний Тегеран відреагував на заклик британського міністра закордонних справ Алістара Берта звільнити з-під варти учасників недільної демонстрації та інших опозиціонерів, заарештованих два роки тому.

Речник іранського міністра закордонних справ Рамін Мехманпараст зауважив, що країни регіону більше не будуть терпіти того, що він назвав «колоніальною політикою» Великобританії та США.

У неділю лідери іранської опозиції сподівалися провести мовчазну ходу, аби таким чином відзначити другу річницю перемоги президента країни Махмуда Ахмадінеджада, після якої країною прокотилися масові акції протесту. Поліція розігнала недільний опозиційний мітинг та заарештувала його учасників.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG