Спеціальні потреби

Кандидати на посаду президента від республіканців агітують в Айові


Кандидати на посаду президента від республіканців агітують в Айові
Кандидати на посаду президента від республіканців агітують в Айові

Останні тижні були досить насиченими як для республіканських кандидатів, так і виборців у штаті Айова. Перші намагалися переконати останніх у своїх перевагах над опонентами і заручитися додатковою підтримкою. Виборці ж уважно прислухалися, деякі навіть допомагали збирати гроші на виборчі кампанії своїх фаворитів.

У передмісті Де-Мойна бізнесмен Нік Ван Патен втомився від розмов про коливання ринку цінних паперів.

«Всі незадоволені цим ефектом гойдалки, що постійно повторюється, як у 2008-му, і це починає лякати людей», – каже він.

Ван Патен є головою місцевого осередку Республіканської партії і організатором збором коштів для їх кандидатів у президенти. Стан економіки, каже підприємець, найбільше непокоїть сьогодні виборців.

«Люди занепокоєні – чи банки будуть давати позики, чи ситуація покращиться?» – стверджує підприємець.

Сподіваючись дати відповіді, а заодно заручитися підтримкою, Міт Ромні був головним доповідачем на прийнятті, влаштованому Ван Патеном. Ромні переконує, що у разі обрання він сприятиме розвитку бізнесу і скоротить урядові витрати.

«Мені подобається Ваш підхід. Мені подобається, що Ви наймаєте нових людей, платите податки, розвиваєте нашу економіку. Сильна економіка дає людям нормальну роботу і місця праці для наших дітей після закінчення вузів», – сказав під час виступу Ромні.

У між часі інший кандидат Рон Пол зустрічався з виборцями у центрі Де-Мойна.

«Всі говорять про необхідність йти на компроміси. Мовляв, всім треба зібратись, від чогось відмовитись, чимось пожертвувати. Відверто кажучи, я не вважаю це необхідним. Це навіть не правильно. Непотрібно іти на компроміс, коли йдеться про захист наших прав та свобод», – вважає Рон Пол.

Пенсіонер Ерні Рудольф уважно слухав промову Рон Пола. Його висновок - політичні розбіжності у Вашингтоні надто глибокі.

«Це не є проблемою, виключно, Барака Обами. Це є не проблемою, виключно, демократів. Це проблема ведення політики у Вашингтоні, що накопичувалася протягом часу, а тепер поглиблюється», – говорить Рудольф.

Останні соціологічні дослідження вказують, думку Ерні поділяє багато американців. 73 відсотки респондентів нещодавнього опитування вважають, що Америка рухається у хибному напрямку.

Тому чимало претендентів на посаду президента, які цими днями кандидували у штаті Айова, намагалися переконати виборців, що саме їх план виведе економіку з кризи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG