Спеціальні потреби

Мешканці Індонезії готуються до візиту Обами


У той час, коли у Сполучених Штатах рейтинги Барака Обами стрімко котяться вниз, у світі все ще є країна, де популярність американського президента залишається неймовірно високою. Це – Індонезія. Обама виріс у цій країні і індонезійці вважають його «своїм». У вівторок Барак Обама нарешті відвідає цю країну з візитом, який відкладався уже двічі.

Волонтер Корпусу миру, американець Тревіс Блумлінґ викладає англійську мову дітям у селі, розташованому 800 кілометрів від столиці Індонезії – Джакарти. Він каже, навіть тут популярність Обами допомагає йому легше знаходити спільну мову з мешканцями села:

«Кожен тут знає, хто такий президент Обама. Я мабуть разів десять на тиждень чую від когось: «А ти знаєш, що Барак ходив у Джакарті у школу?».

Аніс Бесведан – президент місцевого університету. Він каже, що індонезійці вдячні Обамі за спроби зменшити напруження між США та мусульманським світом. Вони віддають йому належне за те, що він твердо відстоює дані раніше обіцянки, як то – припинити війну в Іраку і не утискати релігійних свобод мусульман у Сполучених Штатах.

Під час зустрічі Обами з президентом Індонезії Сусіло Бомбангом Юдхойоном йтиметься в першу чергу про спільні питання безпеки. Сполучені Штати хочуть відновити тренування індонезійського контр-терористичного підрозділу – «Копассус». Втім, деякі правозахисники звинувачують «Копассус» у порушеннях прав людини. Вашингтон апелює, що співпраця з американцями виправить цю проблему.

Індонезійські високопосадовці зазначають, що США хочуть більше працювати з Індонезією через те, що вона посилюється економічно і розвивається на принципах демократії.

Крім офіційних зустрічей, індонезійці сподіваються, що Обама знайде час відвідати місця свого дитинства, де вчився та жив зі своєю мамою та вітчимом. Для мешканців Джакарти приїзд Обами це як повернення місцевого хлопця додому з далекої країни, де він здобув популярність та владу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG