Спеціальні потреби

В Індонезії ісламського духівника засуджено до 15 років ув’язнення


Ісламський духівник Абу Бакар Башир іде до судової зали
Ісламський духівник Абу Бакар Башир іде до судової зали

У четвер в Індонезії суд засудив радикального духівника Абу Бакара Башира до 15 років ув’язнення за його роль у створенні і фінансуванні навчального табору для терористів. Духівник у білому одязі не виявив особливої реакції на рішення суду на закінчення шестимісячного процесу.

Приблизно три тисячі службовців індонезійських органів безпеки оточили будинок суду в Джакарті в час читання вироку, що тривало кілька годин. Сотні прихильників Башира зайняли місця в судовій залі та дивилися хід процесу на телевізійних екранах назовні.

Башир заявив, що його приведено до зали суду в четвер вранці та що процес вказує на те, що індонезійські органи влади зробили з ісламу свого ворога. Він також твердив, що звинувачення проти нього фабриковані Сполученими Штатами та Австралією, щоб змусити його до мовчанки.

Прокуратура вимагала довічного ув’язнення для Башира, якого засуджено за допомогу у фінансуванні і створенні табору для навчання терористів. Цей табір виявлено торік у провінції Ачех. Знайдені в таборі документи вказують, що терористи планували вбити президента Індонезії Сусіло Бамбанга Юдхойоно та атакувати об’єкти західних країн у Джакарті.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG