Спеціальні потреби

Населення Індії досягло понад 1,2 мільярда осіб


Населення Індії досягло понад 1,2 мільярда осіб.
Населення Індії досягло понад 1,2 мільярда осіб.

Згідно з даними оприлюдненого у четвер перепису, населення Індії досягло понад 1,2 мільярда осіб. За оцінками експертів, до 2030 року Індія, за кількістю мешканців, вийде на перше місце в світі, випередивши Китай.

У звіті зазначається, що тепер населення Індії становить 17 відсотків усіх мешканців світу, що майже дорівнює населенням США, Індонезії, Бразилії, Пакистану, Бангладеш та Японії, разом узятих.

Згідно з новими даними, за останні 10 років населення Індії виросло на 181 мільйон людей. Темпи зростання населення від минулого перепису, проведеного у 2001 році, дещо знизилися, склавши майже 18 відсотків у порівнянні з 21,5 відсотка в попередні десять років.

В Індії дівчаток народжується і виживає менше, ніж хлопчиків. В країні, де батьки вважають за краще мати синів, поширене вбивство новонароджених дівчаток та аборти. У зв’язку з цим, уряд Індії втілив у життя закони, які забороняють лікарям повідомляти батьків про стать ще ненародженої дитини.

Нові дані перепису населення також вказують на те, що рівень грамотності в країні зріс на понад 9 відсотків.

Найбільш населеним індійським штатом є Уттар-Прадеш, де проживає 199 мільйонів людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG