Спеціальні потреби

Індійський та пакистанський прем’єр-міністри провели зустріч


Манмоган Сінґ (ліворуч) і Юсуф Ґілані перед розмовами на Мальдівах
Манмоган Сінґ (ліворуч) і Юсуф Ґілані перед розмовами на Мальдівах

У рамках тривалих заходів, скерованих на зміцнення індійсько-пакистанських відносин, відбулася зустріч прем’єр-міністрів обох країн.

Сьогодні, за лаштунками регіонального саміту, який відбувається на Мальдівах, прем’єр- міністри Пакистану та Індії, Юсуф Ґілані та Манмоган Сінґ, провели короткі розмови.

Зустріч відбулася через день після того, як міністри закордонних справ Індії та Пакистану заявили, що відносини між країнами поліпшилися, проте попереду ще багато роботи.

Індія і Пакистан беруть участь у дводенному регіональному саміті, на якому також присутні представники Бангладеш, Шрі-Ланки, Непалу, Бутану, Афганістану та Мальдівської Республіки.

Мирні переговори між Пакистаном та Індією поновилися у лютому – через понад два роки після атаки, скоєної пакистанськими бойовиками на фінансову столицю Індії, місто Мумбаї. Внаслідок теракту загинуло 166 людей. Обидві сторони пообіцяли співпрацювати у боротьбі з тероризмом і для поліпшення торговельних відносин.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG