Спеціальні потреби

Індія і Пакистан готові поновити мирні переговори


Міністри закордонних справ Індії та Пакистану в Ісламабаді у липні 2010 р.
Міністри закордонних справ Індії та Пакистану в Ісламабаді у липні 2010 р.

Індія і Пакистан домовилися поновити мирні переговори, які зайшли у глухий кут понад два роки тому після тератак у Мумбаї.

У четвер, обидві країни видали спільну заяву, в якій повідомили, що вони відновлять діалог у «всіх питаннях», включно з боротьбою з тероризмом та Кашміром.

Офіційні особи кажуть, що переговори розпочнуться ще до планованого візиту до Делі у липні прем’єр-міністра Пакистану Шаха Мехмуда Куреші.

Індія призупинила свою участь у мирних переговорах у 2008 році після атак у Мумбаї, внаслідок яких загинуло понад 160 людей. Відповідальність за атаки вона склала на базованих у Пакистані ісламських бойовиків.

Рішення поновити переговори винесено на зустрічі у неділю високопосадовців обох країн, яка відбулася за лаштунками регіональної конференції у Бхутані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG