Спеціальні потреби

Індійська влада обурена вбиством протестуючого в Кашмірі


Поліцейський зупиняє демонстранта в Кашмірі
Поліцейський зупиняє демонстранта в Кашмірі

Верховне керівництво індійського штату Кашмір у вівторок розкритикувало місцеві сили безпеки за те, що вони вбили підлітка під час протестів проти перебоїв в електропостачанні.
Індійська поліція відкрила вогонь по групі протестуючих у понеділок, у результаті чого був застрелений 18-річний студент, а ще двоє – поранено.
Під час візиту до родини підлітка, що був застрелений, верховний міністр штату Джамму і Кашмір Омар Абдулла назвав використання сили «надмірним» та таким, що «не має вибачення».

Поліція стверджує, що відкрила вогонь після того, як протестуючі почали кидати каміння та намагалися взяти штурмом офіс Національної гідроелектричної компанії. Це приміщення знаходиться в безпосередній близькості від кордону з Пакистаном. Цей регіон у Гімалаях, де взимку стоять дуже низькі температури, часто потерпає від перебоїв в електропостачанні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG