Спеціальні потреби

Індія почала боротьбу з корупцією з галузі видобутку корисних копалин


Депутата парламенту штату Карнатака, колишнього міністра Джанардгана Редді - в центрі - доправляють до Центрального бюро розслідувань після арешту.
Депутата парламенту штату Карнатака, колишнього міністра Джанардгана Редді - в центрі - доправляють до Центрального бюро розслідувань після арешту.

Центральне бюро розслідувань Індії заарештувало колишнього політика, впливового вугільного барона з багатого на корисні копалини штату Карнатака.

Федеральні агенти заарештували Джанардгана Редді в понеділок. Також було заарештовано двоюрідного брата Редді, Срінваса Редді, який є виконавчим директором видобувної компанії «Обулапурам», що належить родині Редді.

За офіційними повідомленнями обох чоловіків заарештовано за звинуваченнями у незаконному видобутку корисних копалин у штаті Андра Прадеш, в якому працює компанія, що належить Редді.

Багатомільярдні скандали у сферах телекомунікацій, спорту та видобутку корисних копалин вже більше року перебувають у центрі політичного життя Індії і примусили багатьох людей вийти на вулиці з протестами.

Минулого місяця 74-річний громадський активіст Анна Газаре оголосив двотижневе голодування-протест. Це привернуло увагу цілої країни та примусило парламент Індії ухвалити жорсткіше антикорупційне законодавство.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG