Спеціальні потреби

Перед будинком Верховного суду в Делі вибухнула бомба


Індійська поліція на місці вибуху перед будинком Верховного суду в Делі
Індійська поліція на місці вибуху перед будинком Верховного суду в Делі

Індійські органи влади називають вибух перед будинком Верховного суду в Делі навмисною терористичною атакою. Від сильного вибуху загинуло щонайменше 11 людей і приблизно 76 отримали поранення.

Поліція каже, що, на її думку, вибуховий пристрій був схований у валізці неподалік головного входу до будинку. Вибух стався в середу вранці в момент, коли люди зібралися перед входом, щоб увійти до будинку суду.

Прем’єр-міністр Манмоган Сінг, який перебуває у Бангладеш, осудив атаку як «боягузливий» акт і закликав індійців, щоб вони об’єдналися для «придушення пошесті тероризму».

Міністр внутрішніх справ Індії Паланіаппан Чідамбарам відвідава місце атаки і заявив, що слідство в цій справі ведуть найкращі групи експертів. А головний федеральний слідчий повідомив про отримання електронного листа від активного в районі ісламістського угруповання Харкат уль-Дхіхад аль-Ісламі.

У листі зроблено попередження, що будуть атаковані й інші суди в країні, якщо Індія не скасує смертного вироку чоловікові, засудженому у зв’язку з атакою на парламент Індії у 2001 році.

Президент Пакистану Асіф Алі Зардарі та прем’єр-міністр Юсуф Раза Гілані також осудили атаку і висловили надію, що відповідальних за це осіб буде віддано під суд.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG