Спеціальні потреби

Справа про імпічмент Трампу добігає кінця - в cереду президента, ймовірно, виправдають


Менеджери імпічменту Палати Представників США та юристи президента у понеділок представляють заключні аргументи своїх сторін у справі імпічменту Дональду Трампу.

Демократи підсумовують своє обвинувачення: президент зловживав владою, коли тиснув на Україну, щоб вона оголосила розслідування у справі компанії Burisma, яку очолював син колишнього віцепрезидента Джо Байдена, і це дало б Трампові політичну вигоду на виборах 2020. А потім президент, за словами демократів, перешкоджав Конгресу, заборонивши своїм підлеглим давати свідчення чи документи під час розслідування справи.

Адвокати Трампа кажуть: президент не зробив нічого протизаконного, а його дії не досягають рівня імпічменту.

Після того, як Сенат відмовився заслухати нових свідків чи розглянути нові докази, процес проти президента перетворився на формальність. Очікується, що на фінальному голосуванні у середу Сенат виправдає президента.

Дональд Трамп увійде в історію, як третій президент США, якому Палата представників оголосила імпічмент, але якого виправдав Сенат. У 1868 році це талося з Ендрю Джонсоном, а в 1998-му - з президентом Білом Клінтоном.

Дивіться також: Президент Дональд Трамп святкує політичну перемогу у процесі власного імпічменту. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG