Спеціальні потреби

Французький суд розслідуватиме діяльність глави МВФ Крістін Лаґард


Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард

Суд у Франції ухвалив рішення про початок розслідування справи стосовно колишнього міністра фінансів Франції і нинішнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард.

Суд прийняв таке рішення у четвер після вивчення результатів попереднього слідства діяльності Лаґард. Прокурори звинувачують чиновницю у перевищенні своїх посадових повноважень у 2007 році коли вона дала дозвіл третейському суді вирішити довготривалий спір між французьким магнатом Бернаром Тапі та державним банком.

Суд виніс вирок на користь Тапі і зобов’язав державу виплатити понад 400 мільйонів доларів з французького бюджету підприємцю, який є другом президента Франції Ніколя Саркозі.

Лаґард подала у відставку з посади міністра фінансів Франції у червні, аби стати першою жінкою директором-розпорядником МВФ. На цій посаді вона замінила Домініка Стросс-Кана, який залишив посаду після того, як проти нього було висунуто обвинувачення у спробі зґвалтування покоївки у нью-йоркському готелі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG