Спеціальні потреби

Міжнародна амністія про розстріли українських військових проросійськими бойовиками


Як сепаратисти катують і страчують українців - розповідь правозахисників. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Як сепаратисти катують і страчують українців - розповідь правозахисників. Відео

Правозахисна організація Міжнародна амністія повідомила про докази розстрілів проросійськими бойовиками у Східній Україні і закликає до більшої відповідальності щодо порушення прав людини у конфлікті.

Міжнародна амністія заявила, що ці докази є новою ознакою дедалі більшої кризи у сфері иправ людини у Східній Україні, де підтримувані Росією сепаратисти протягом року ведуть боротьбу з українськими силами.

Амністія каже, що вивчила відеозаписи, на яких показано захоплених у полон і знімки убитих щонайменше трьох інших українських військовополонених солдатів. Як сказано, тіла мають ознаки кульових пострілів у голову і верхню частину тіла. Ці тіла зберігаються в морзі в опорному пункті бойовиків у Донецьку. Військові були полонені проросійськими силами в Дебальцевому між 12 і 18 лютого.

Повідомлення про це надійшло після того, як у газеті Kyiv Post від 6 квітня повідомлено про телефонну розмову з лідером проросійських бойовиків на сході України, у якqw він твердив, що особисто розстріляв 15 солдатів, включно з Ігорем Брановицьким.

Міжнародна амністія закликає до незалежного розслідування цих та інших звинувачень у порушенні прав людини з часу початку конфлікту. Такого виду вбивства, про які повідомляється, вважаються воєнними злочинами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG