Спеціальні потреби

Метеорологи передбачають повернення дощів у регіон Африканського Рогу


Голодні сомаліці стоять в черзі, щоб отримати їжу
Голодні сомаліці стоять в черзі, щоб отримати їжу

Всесвітня метеорологічна організація передбачає, що в ураженому голодом південному районі Сомалі відновляться погодні умови з нормальними або навіть дещо більшими за нормальні опадами дощу.

ВМО заявила, що оприлюднений у середу прогноз стосується періоду від вересня до грудня цього року. Це важливий дощовий сезон у південному районі Сомалі та інших екваторіальних районах Африканського Рогу.

Країни Африканського Рогу переживають нищівну посуху, в результаті якої 12 мільйонам населення потрібна продовольча допомога.

Прогноз Всесвітньої метеорологічної організації щодо «більшої можливості» більших за нормальну кількість дощових опадів стосується південного району Сомалі, східних, центральних і прибережних частин Кенії та північно-східної Танзанії.

Водночас передбачається нормальні або дещо менші за нормальні опади дощу в північному районі Сомалі, північно-західній Кенії та східній і південній Ефіопії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG