Спеціальні потреби

Конгрес США продовжив фінансування Міністерства внутрішньої безпеки


За дві години до закінчення терміну Конгрес схвалив фінансування Міністерства внутрішньої безпеки США.

Правда, виділення коштів продовжено всього на тиждень. Однак цей захід дозволив уникнути часткового закриття опівночі на суботу одного з найважливіших відомств у системі забезпечення безпеки країни.

Палата представників ухвалила законодавство у пізніх годинах у п’ятницю. 357 конгресменів проголосували ЗА, 60 – ПРОТИ. Відтак законопроект ухвалив Сенат, після чого президент Обама підписав його у Білому домі.

Тепер, законодавці мають тиждень, протягом якого їм необхідно погодити остаточний варіант законопроекту і ухвалити його, аби уникнути часткового закриття Міністерства внутрішньої безпеки. В інакшому разі, Міністерство буде змушене відправити деяку частину службовців у відпустку, а решту залишити на роботі без виплати зарплати.

Міністерство внутрішньої безпеки відповідає, зокрема, за боротьбу зі стихійними лихами, боротьбу з тероризмом і охорону кордонів США.

Каменем спотикання стала спроба законодавців-республіканців заблокувати ініціативи адміністрації та президента Обами щодо американської імміграційної реформи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG