Спеціальні потреби

Антиретровірусні препарати можуть запобігати зараженню ВІЛ здорових людей


Штабквартира Gilead Sciences Inc. виробника препарату у Каліфорнії.
Штабквартира Gilead Sciences Inc. виробника препарату у Каліфорнії.

Результати проведених в Африці досліджень вказують, що щоденний прийом однієї таблетки суміші антиретровірусних препаратів запобігає зараженню ВІЛ здорових людей.

За словами відомого дослідника СНІД доктора Ентоні Фаучі застосування такого лікування може запобігти зараженню організму безпосередньо після потрапляння інфекції в організм

“Якщо вірус інфікує клітину організму і ця клітина гине не інфікувавши іншу, то можна говорити про видужання», - каже доктор Ентоні Фауч.

Лікарі вже використовують антиретровірусні препарати в якості екстреної медичної допомоги людям, які вдались до небезпечної поведінки, що могла призвести до інфікування.

Результати трьох незалежних досліджень схоже засвідчують, що прийом препарату Truvada, який є комбінацією двох антиретровірусних препаратів, може бути ефективним в якості превентивного засобу для людей, яким постійно загрожує ВІЛ.

В ході вивчення здатності препарату запобігати інфікуванню людей ВІЛ, його приймали гетеро сексуальні пари в Африці. Отримані результати підтвердили дієвість препарату на яку раніше вказували результати дослідження проведеного серед чоловіків-гомосексуалістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG