Спеціальні потреби

У США – рекордна спека


У США – рекордна спека
У США – рекордна спека

Астрономічне літо ще навіть не почалося, а спека у США нагадує більше серпень, ніж початок червня. Рекордні для цього часу температури, понад 35 градусів за Цельсієм, фіксуються від південного Техасу до північних штатів Чикаго та Мінеаполіса. Найважче – мешканцям міст, де розжарені асфальт і бетон ще більше нагрівають повітря.

Сержанту поліції Кіту Сміту не позаздриш. Попри 30-градусну температуру він змушений носити під одягом важкий куленепробивний жилет. Охолодитися йому допомагає нехитрий пристрій. Приєднавши трубку до автомобільного кондиціонера він направляє прохолодний струмінь повітря собі під бронежилет. Лише так можна пережити день.

Асфальтні дороги не витримують і надуваються бульбашками. Одразу у кількох регіонах США оголошено стан надзвичайної готовності через спеку. Лікарі радять пити побільше води.

7 червня став найгарячішим днем в Чикаго за останні 5 років. Стовпчик термометра піднявся до позначки +35,5°С. Дехто рятується на пляжах місцевого озера. А хтось навпаки – поспішає сховатися у кондиціонованих приміщеннях офісів. Багато організацій радять своїм працівникам приходити на роботу на 7 ранку, до того як температура на вулиці підніметься до неможливої. Влада Чикаго звернулася до мешканців міста з проханням подбати про ближніх.

«Протягом цього періоду надзвичайної спеки і вологості, ми просимо мешканців Чикаго перевіряти як себе почувають їх сусіди, особливо люди похилого віку, інваліди чи ті, хто не має поблизу родичів», – каже Евелін Діас з Центру соціальної служби Чикаго.

У приватних будинках людей рятують кондиціонери, але і вони не витримують такого навантаження. Виклик майстра для найпростішого ремонту коштує 98 доларів. Але сервіс-центри перевантажені роботою, тож майстра можна чекати кілька днів.

Метеорологи попереджають що незвично спекотна погода у США протримається ще кілька днів та радять усім запастися водою і… терпінням, адже літо – тільки починається.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG