Спеціальні потреби

«Готова до роботи»: Байден і Гарріс вперше разом виступили перед виборцями


Ймовірні кандидати на посаду президента і віце-президента США від Демократичної партії Джо Байден та Камала Гарріс у Делавері 12 серпня, 2020.
Ймовірні кандидати на посаду президента і віце-президента США від Демократичної партії Джо Байден та Камала Гарріс у Делавері 12 серпня, 2020.

Під час першого спільного заходу в м. Вілмінгтон, штат Делавер, колишній віце-президент СШАДжо Байден сказав, що сенаторка від Каліфорнії Камала Гарріс, яку він напередодні оголосив в якості свого вибору віце-президента, буде готова приступити до роботи у перший день.

«Як ви знаєте, Камала – розумна, сильна, досвідчена, боєць за основу нашої країни. Вона – середній клас. Камала знає, як керувати. Вона знає, як приймати важкі рішення. Вона готова робити цю роботу із першого дня».

Він зазначив, що її досвід в Сенатському комітеті з розвідки також дав їй можливість ознайомитися із основними питаннями національної безпеки. Байден зазначив, що очікує від Гарріс того, що від нього чекав колишній президент Барак Обама, - чесної та критичної позиції під час прийняття важливих рішень.

Перший спільний захід Гарріс і Байдена проходить за умов соціальної ізоляції
Перший спільний захід Гарріс і Байдена проходить за умов соціальної ізоляції

Байден пообіцяв, що після того, як до роботи приступить його Адміністрація, вони почнуть здійснювати комплексний план із подолання пандемії COVID -19, який включатиме «носіння масок, чіткі інструкції, базовані на науці, значно посилене тестування, забезпечення штатів та місцевих урядів ресурсами, яких вони потребують, щоб безпечно відкрити школи та бізнес». Це стане можливим, пояснив він, тому що президент і віце-президентка будуть готові взяти на себе відповідальність.

Сенаторка від Каліфорнії Камала Гарріс, сказала, що для неї велика честь мати цю можливість і що вона готова приступити до роботи. Вона охарактеризувала цей момент, як такий, що має величезні наслідки для Америки.

«Усе, про що ми дбаємо, - наша економіка, наше здоров’я, наші діти, те, в якій країні ми живемо - все це вирішується зараз. Ми потерпаємо від найгіршої кризи у сфері охорони здоров’я за століття. Погане керування боротьби із пандемією занурило нас у найгіршу економічну кризу з часу великої депресії».

Крім критики політики Дональда Трампа, Байден та Гарріс говорили про спільні цінності, а саме – велику роль родин в їхньому житті. Вони тепло згадали сина Байдена Бо, який помер від раку мозку в 2015-му році у віці 46 років. Гарріс та Бо Байден служили генеральними прокурорами штатів – Каліфорнії та Делаверу – в один час та підтримували тісні професійні відносини.

Погане керування боротьби із пандемією занурило нас у найгіршу економічну кризу з часу великої депресії.
Камала Гарріс, потенційна кандидатка на посаду віце-президента США

Дружина Байдена Джилл і чоловік Гарріс Даг Імгофф також взяли участь у зустрічі із виборцями в Делавері. У разі перемоги Імгофф стане першим другим джентльменом в історії США.

Після виступу Байден і Гарріс разом взяли участь у віртуальній кампанії зі збору коштів.

Коментуючи вибір Байдена, президент США Дональд Трамп в середу сказав, що Камала Гарріс - «опонент, якого прагне кожен».

Він звернув увагу, що Гарріс показала слабкий результат на праймеріз. «Калламард Гарріс потужно почала в праймеріз Демократичної партії, але завершила слабко і втекла із перегонів фактично з нульовою підтримкою», - написав президент у Twitter.

Раніше Трамп зауважував, що здивований вибором Байдена. «Вкінці вона здобула приблизно 2% і витратила багато грошей, тож я був трохи здивований, що Джо Байден її вибрав», - написав він у соцмережі.

Крім того, президент згадав позицію сенаторки Камали Гарріс протягом голосування за призначення верховного судді Бретта Кавано у 2018 році.

“Вона була надзвичайно паскудною до судді Бретта Кавано. Вона була паскудною до жахливого рівня. Так, як вона поводилась з тепер уже верховним суддею Кавано, я цього ще не скоро забуду”, - додав президент.

Віце-президент Майк Пенс у виборі Байдена бачить вплив радикальних лівих.

«Як ви всі знаєте, Джо Байден і Демократична партія були захоплені радикальними лівими. Так що, з огляду на їх обіцянки підвищених податків, відкритих кордонів, усуспільненої медицини і абортів на вимогу, не дивно, що він вибрав сенаторку Гарріс», - заявив Пенс, виступаючи перед аудиторією в Месі, штат Арізона.

Дивіться також: Білоруси розшукують затриманих родичів. Відео

Білоруси розшукують затриманих родичів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG