Спеціальні потреби

Прем'єр Канади запевнив, що атаки не залякають країну


Cтівен Гарпер, прем’єр-міністр Канади
Cтівен Гарпер, прем’єр-міністр Канади

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер запевнив канадських громадян, що атаки, скоєні цього тижня і, які забрали життя двох солдатів, не залякають країну.

За його словами, спецслужби зроблять все необхідне для протистояння загрозам Канаді.

«Тут не повинно бути ніякого непорозуміння. Нас не залякати. Канаду ніколи не вдасться залякати, - заявив Гарпер в зверненні до країни. - Більш того, тепер ми зміцнимо свою рішучість і подвоїмо наші зусилля, а наші національні спецслужби зроблять всі необхідні кроки для виявлення і відбиття загроз, щоб Канада була в безпеці».

За словами Гарпера, найближчими днями стане ясно, чи діяв самотужки чоловік, який влаштував стрілянину у парламенту, чи у нього були спільники. Гарпер назвав нападника «терористом».

Канадський солдат був застрелений в середу біля Національного військового меморіалу, який знаходиться недалеко від будівлі парламенту.

«Події, що сталися на цьому тижні, є суворим нагадуванням про те, що Канада не застрахована від подібних терористичних атак, які відбуваються в усьому світі, - сказав Гарпер. - Атаки на наших силовиків і наші урядові інститути по суті є атаками на нашу країну, на наші цінності, на наше суспільство і на нас, канадців».

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG